Basset Fauve de Bretagne den drivende jagthund

Checkstars Kanastas far: Laneur du Rallye Sant Paul.

Hunderacens historie

Basset Fauve de Bretagne stammer fra det gamle franske hof. Men mange ville i dag ikke kunne genkende den oprindelige hund, som målte 70 cm. i skulderhøjde. Hunden i dens oprindelige form blev også brugt til jagt, primært jagt efter vildsvin, og mindre hjorte.

Den oprindelige stamme er nu uddød og dens nærmeste nulevende slægtning er Griffon Fauve de bretagne, som stadig er en populær hunderace i Frankrig.

Siden 1670'erne har man forsøgt at avle racen mindre, og helt frem til 1915 stod avls arbejdet stadig på, da man forsøgte at skabe en lille kompakt hund, samtidig med at jagt instinktet blev bevaret. Det var faktisk først i 1991 at den første Basset Fauve de Bretagne kennel blev registreret.

I Frankrig jages der med flere hunde på en gang og Fauven går ikke af vejern for at opspore vildsvin både på land og i vand. De anvendes på hjortejagt og alle andre former for vildt, dog går de ikke i grav da de er for store til dette.

I Sverige anvendes hunden rigtig meget og udkonkurerer her den lille gravhund idet Fauven er langt mere adræt med at forcerer i terrænet.

Herhjemme er den ikke så udbredt som jagthund da det er en drivende hund og derfor ikke kan jage sammen med de stående jagthunde, man alt efter jagtterræn er det muligt at lade den gå ude i den ene side sammen med f.eks gravhund og tysk terrier eller beagler.

Den har en rigtig meget veludviklet lugtesans og kan derfor anvendes til schweiss, dog kan den ikke anfange dyret. Det er en hund som hurtigt fanger sporet og derfor bør den være koblet, hvis man ikke helt har styr på dressuren.

Temperament

Basset Fauve de Bretagne er en aktiv lille hund med et godt temperament. Den er frimodig, aktiv, årvågen snild og listig. Hunden elsker at være aktiv sammen med sin familie, og en Basset Fauve de Bretagne er glad for børn og mindre husdyr.

Basset Fauve de Bretagne betegnes som en lille hunderace. Højden skal ligge mellem 32-38 cm.

Pleje

Normal pels pleje kræves, hvilket betyder børstning ca. 1 gang om ugen. Ejeren skal være opmærksom på at burre m.m. let sætter sig fast i den lidt stride pels. Pelsen trimmes efter behov.  Hunden er sund og bliver generelt nemt 12-14 år.